Pädeva mõõtja koolitus alkoholitootjatele
Koolituse toimumise aeg, maht ja koht
Koolitus toimub 05.09-06.09.2023 esimesel päeval ajavahemikus kell 10.00-16.00 ja teisel päeval ajavahemikus kell 09.00-16.00 (kokku 15 akadeemilist tundi). Koolitus toimub AS Metrosert koolitusklassis, aadressil Teaduspargi 8, Tallinn. Koolitus viiakse läbi eesti keeles.
Õpiväljundid
Koolituse läbinu omab ülevaadet alkoholitootmisega seotud mõõtmiste nõuetekohasest korraldamisest ja läbiviimisest ning tööprotsessis kasutatavate mõõtevahendite ohjest.
Koolituse eesmärgiks on anda mõõtmistega tegelevatele isikutele vajalikke teadmisi ning juhiseid, kuidas seadusandluses esitatud nõudeid täita.
Registreeri ennast koolitusele
Koolituse sisu
Koolitusprogramm hõlmab mõõteseadusest ja määrusest nr 64 Nõuded mõõteprotseduurile ja mõõtja erialasele pädevusele ning pädevuse hindamise ja tõendamise kord tulenevate nõuete põhjalikku tutvustust, mille täitmine on vajalik mõõtja erialase pädevuse (kompetentsuse) hindamisel ja tõendamisel.
Käsitletavad teemad:
– mõõteseadus ja selle rakendusaktid;
– nõuded pädevale mõõtjale;
– metroloogia põhimõisted;
– mõõtmiste jälgitavus;
– mõõtevahendite valik ja nende metroloogiline kontroll;
– mõõtetulemuse määramatus;
– mõõtemetoodikad – nõuded, koostamine, valideerimine;
– mõõdiste töötlemine, protokollimine, säilitamine;
– mõõtühiku realiseerimine (mass, maht, vedeliku tihedus, alkoholi kangus, temperatuur), praktiline mõõtmine.
Koolitajad
Lauri Lillepea, AS Metrosert metroloogiadivisjoni juht
Kristjan Tammik, AS Metrosert teadur-etalonihoidja
Koolituse maksumus on 340 eurot ühe osaleja kohta. Hinnale lisandub käibemaks.
Kahe või enama osaleja korral ühest organisatsioonist on hinnasoodustus 5% koolituse tavahinnast iga osaleja kohta.
Hind sisaldab jaotusmaterjali ja kohvipause. Täienduskoolituses osalemise kohta väljastatakse osalejatele tõend. Koolitusel osalemise eelduseks on arve tähtaegne tasumine.
Täiendavate küsimustega palume pöörduda e-kirja teel koolitus@metrosert.ee
Registreeri ennast koolitusele: